Christelijk Lyceum Zeist

GRAND CAFÉ

Het Chriselijk Lyceum in Zeist is een gebouw met een rijke historie. Het oorspronkelijke ontwerp is van de gebroeders Stuivinga uit het begin van de vorige eeuw. Sinds die tijd is het onderhevig geweest aan vele  transformaties en uitbreidingen. De opgave was door de complexiteit van het gebouw naast een interieuropdracht ook bouwkundig van aard.

De leerlingen hadden geen prettige verblijfsruimte voor de lunch en zaten om deze rede tijdens de pauze verspreid door de school. De opdracht voor het Christelijk lyceum in Zeist behelst het ontwerpen van een interieur voor een kantine.  De beoogde ruimte voor het ontwerp bevindt zich in het hart van de school en werd voor de bouw gebruikt als open leercentrum.

Een eerste grote ingreep was het verwijderen van het verlaagde plafond waardoor er een vrije hoogte ontstond die voldoende was  voor het plaatsen van een entresol.  Door de vele niveauverschillen ontstaat er een landschap.

Het verbindende idee voor de ruimte is “het grand cafe” waarbinnen kan worden gevarieerd met verschillende atmosferen. Een nachtclub, sisha lounge en literair cafe zijn slechts enkele inspiratiebronnen voor de verschillende atmosferen die zijn gerealiseerd. De verscheidenheid aan ideeen bieden een zinnenprikkelende wereld voor de leerlingen.

DSC_0372

IMG-20180131-WA0001

DSC_0373

DSC_0379

DSC_0381