Hogeland College Uithuizen

De bestaande school in Uithuizen (1961) is ontworpen door de toenmalige rijkbouwmeester J.J.M. Vegter en is een mooi voorbeeld van de architectuuridealen over transparantie en openheid uit de jaren zestig.

Ons ontwerp omvat twee benaderingen: ten eerste een (ver)nieuwbouw die nauwgezet de architectuur van het bestaande schoolgebouw volgt, ten tweede een uitbreiding met een grote praktijkhal die refereert aan de Amsterdamse School bouwstijl die veel voorkomt op het Groningse Hogeland.

Tussen de de bestaande school en de nieuwe hal is een zo groot mogelijke binnentuin gelaten opdat de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw (licht & lucht) zoveel mogelijk gerespecteerd blijven.

Op de overgang van de bestaande school en de nieuwe hal ligt een langwerpige aanbouw met een grote glazen pui naar het restaurant en de aula. De bovenbouw met brandweerrode tegels is een uitvergroting van de opvallende dakrand van het gebouw van Vegter.

W2009070 DSC_1046featured image

W2009070 DSC_0351featured image

W2009070-interieur-featured-image2

W2009070 DSC_0441featured image

W2009070 DSC_0131 featured image

W2009070-interieur-featured-image

W2009070 DSC_0376featured image