Renovatie jaren 20 huis

Een baldadige ruimtelijkheid met een sterke verbondenheid tussen binnen en buiten in de geest van de Amsterdamse school.

Wij renoveerden een traditioneel jaren 20 huis, met een naar binnen gebrachte atmosfeer naar een baldadige ruimtelijkheid met een sterke verbondenheid tussen binnen en buiten. De geest van de  Amsterdamse School is daarbij behouden. Dit deden we door te zoeken naar de balans tussen openheid en intimiteit. 

Het keukenmeubel zelf is ontworpen als een vrij in de ruimte staand ‘‘apparaat’’ van vloer tot plafond dat U-vormig gericht is op de tuin. Het keukenmeubel staat op de plek waar voorheen de draagmuur van de 4 bovenliggende appartementen stond. Deze muur is verborgen in het keukenmeubel en de dragende functie is overgenomen door 2 korte kolommetjes op het keukenblad. Ter plaatse van het nieuwe keukenmeubel wordt de achtergevel naar buiten ‘geduwd’ en krijgt een uitstulping in de vorm van een erker in de tuin, die deels bewust gesloten is gehouden.   

Het rijke materiaalpalet heeft een traditionele en authentieke uitstraling maar is tot stand gekomen  met zeer moderne productie technieken. Zo is het plafondarmatuur gemaakt van een hightech geluidsabsorberend spanplafond met marmerprint. Op de kop van het keukenmeubel en in de holtes van de uitbollende gevel is een dezelfde gecustomized marmerprint aangebracht op hoogglans HPL-plaat. De gekozen marmerprint is speciaal voor dit project gefotografeerd in het nabij gelegen Grand Café Wildschut. De moderne herinterpretatie van de Amsterdamse School en de fysieke verwerking van nabijgelegen inspiratie staat model voor onze zoektocht naar de geest van de plek en de gesamtkunstwerken die wij op maat maken voor onze opdrachtgevers. Het ontwerp is op het lijf geschreven. Het Klassieke stijlvolle interieur past bij de sfeer van literatuur en muziek zoals een concertvleugel in een concertzaal. Zo vervulden we de nadrukkelijk de wens van de opdrachtgevers om op deze plek samen oud te worden. Tegelijkertijd gaven we de woning opfrissing die past in deze tijd en met respect de waarden en kwaliteit van Amsterdam Zuid uitstraalt

Het hoge niveau aan vakmanschap werd bereikt door nauw samen te werken met een kundige bouwer die wij tijdens het maakproces aanstuurden. Het project is een uitgebalanceerde slimme combinatie van standaard materiaal en producten met bewerkte en gustomized ingebouwde elementen.